Редактор: e-mail: кадър bTVНяма как втората пенсия да бъде равна на първата, защото

...
Редактор: e-mail: кадър bTVНяма как втората пенсия да бъде равна на първата, защото
Коментари Харесай

Иван Нейков: Вторият стълб на пенсионното осигуряване ще заработи нормално след 20 години

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Няма по какъв начин втората пенсия да бъде равна на първата, тъй като по първия дирек са плащани осигуровки от 40 години, а по втория – 20 години. Освен това втората пенсия постоянно е била считана за допълваща, а тази от Национален осигурителен институт за съществена. Това сподели по bTV някогашният обществен министър Иван Нейков.

Според него би трябвало да минат още 20 години, с цел да стартира вторият дирек на пенсионното обезпечаване. Ако човек се е осигурявал на висока заплата, може да получи 150-170 лв. втора пенсия, разяснява Нейков.

Той посъветва хората да проучат всички благоприятни условия какъв брой могат да получат общо и да не вземат прочувствени решения за прекачване на средствата от втория дирек към Национален осигурителен институт. Експертът посъветва да се промени закона, тъй като сега можеш да вземеш парите от втората пенсия преди да си натрупал стаж за първата. Според Иван Нейков това не е разумно и би трябвало да се разиска от институциите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР